Lody

 

Od tego sezonu nasza Cukiernia zaczęła produkować lody wytwarzane między innymi na bazie oliwy z oliwek. Są to produkty z tzw. „czystą etykietą”, tj. składającą się wyłącznie z niezbędnych i naturalnych składników, a zatem nie zawierających emulgatorów, sztucznych napowietrzaczy, ani sztucznych barwników czy aromatów.

Te lody przeznaczone są dla szerokiej grupy konsumentów, dla osób świadomie wybierających zdrowe produkty, o specyficznych wymaganiach żywieniowych, chorujących na cukrzycę, nie tolerujących laktozy, nie przyswajających glutenu oraz dla konsumentów stosujących alternatywne diety żywieniowe, np. vegan.

Zakupiony sprzęt ma możliwość produkowania lodów o obniżonej zawartości tłuszczów i cukru o 40%, daje nam szeroki wachlarz możliwości dostosowania się do różnych potrzeb klientów.

Nowością w ofercie cukierni są torty lodowe i desery lodowe na wynos.